Thursday, September 22, 2016

World Cup of Hockey: Canada heads to semis at the top of Group A


Team Canada har bogserade för hela 89 sekunder så långt i World Cup i ishockey.

I själva verket, kanadens har avancerat till helgen semifinal utan mycket motstånd. De rullade över européerna 4-1 på onsdag kväll, ingå ett effektivt gruppspelet som såg dem vinna över oppositionen 14-3. En cupturnering semifinal mot antingen Ryssland eller Nordamerika väntar på lördag.

World Cup i ishockey: Resultat, schema, Stand
Jonathan Toews, som gjorde två mål och lagt en assist på onsdag, tror inte att Kanada har funnit sin bästa ännu.

"Vi har visat att det i stunder, där vi fålla lag i deras zon [och] de kan inte komma ut," Toews sade av kanadensarna "bästa spel. "Om de har pucken vi har två killar över det och vi vända den upp och vi kastar tillbaka sitt sätt. Vi vill att trycket, fyra linjer som går hela tiden."

Huvudtränare Mike Babcock trodde känslor kanske har saknats i onsdagens avgörande om något kliniskt, vinna över Europa. Han trodde att hans lag var avslappnad ibland med pucken, även när outshooting européerna 46-20. Kanadas talang bara överväldigad européerna men som det gjorde tjeckerna och amerikaner i två tidigare spelen som inte var allt så nära.Spänningar har ännu inte varit hög för Kanada.

Babcock vill att hans lag stigande korta turneringar som denna, blir bättre till den grad att nästan perfektion av finalen. Det var hur det utspelar sig på 2014-OS, Kanada stänga ut Sverige i guldmedalj spel.

För att förklara kanadens fast, om oansenliga spel hittills, Toews föreslog att spelare som fortfarande skakade av rost av lågsäsong. Vanligtvis vid denna punkt i mitten av september NHL-spelare skulle vara ungefär en vecka eller så i träningsläger. Istället drygt tre veckor från början av VM träningsläger, kommer kanadens spela om en plats i VM-finalen.

"Jag tror att vi gör en del bra saker med tanke på att [rost], men vi vet att det finns en annan nivå vi måste komma till om vi vill fortsätta att ha framgång i den här turneringen", säger Toews. "Vi kommer att fortsätta att sträva efter det."

pris vilade

Steven Stamkos sade Kanada var som bäst när det kontrollerade pucken med ändlösa grit och uthållighet i offensiv zon, skjuta massor av skott längs vägen. Han trodde att matchen var tydlig i turneringen öppnare mot Tjeckien, en 6-0 seger, och endast i sprutar i de två spelen som följde.

Den tidiga överraskning laget i VM, Europa bara inte har hästar att köra med Kanada. Ungefär som de två som föregick det, var det här spelet inte särskilt nära, även om resultattavlan kort föreslog det.

Kanadensarna slog första fyra minuter in i öppningsperioden på Sidney Crosby andra mål i turneringen och ledde resten av vägen.

Europa nr 1 målvakt Jaroslav Halak motstått en del av angrepp och vid ett tillfälle i slutet av den första ramen slutade Brad Marchand tre gånger på tröskeln. Tretton sekunder senare dock Halak clearing försök funnit sin väg till Matt Duchene längs brädorna. Duchene fläckig Toews, som halkade ett skott i det europeiska målet för 2-0 bly.

Skott gynnade Kanada 17-4 efter de första 20 minuterna och 46-20 totalt.

Kanada valde att ge pris, Shea Weber och Ryan Getzlaf natten ut mot Europa med alla förväntade tillbaka i helgen semifinalen. Corey Crawford, Claude Giroux och Jake Muzzin alla klev in i lineupen. Crawford slutade 19 av 20 skott, slagen endast av en svag Marian Hossa skott i den andra perioden.

Målet kom på den högsta punkten av europeiska motstånd och även skära den kanadensiska ledningen till 2-1, men spänningar kom aldrig nära att ens sjudande. Kanada lagt mål från Toews och Logan Couture att säkra bekväm tre mål vinna.

Nästa motståndare kan vara större utmaning

Huruvida nordamerikaner eller ryssar, kommer den kommande cupturnering semifinal presentera en mycket större utmaning. Ledda av Connor McDavid och Auston Matthews är Nordamerika laddad med unga eld och om det enda laget i turneringen med hastigheten att brottas med Kanada. Ryssarna, under tiden, är översvämmade med farliga offensiva spelare, inklusive kapten Alex Ovechkin och Tampa Bay Lightning stjärnan Nikita Kucherov.

En seger för Ryssland i sin första omgången final med Finland på torsdag eftermiddag kommer att försegla ett datum med kraftigt gynnade kanadensare.

Toews trodde antingen matchup skulle kräva en tät defensiv insats.

"Jag tror att vi har ett förtroende för vår förmåga att om vi går ut och spela det kommer att bli svårt för lag att slå oss", säger Stamkos. "Men i en kort turnering som denna där du har en eliminering spel i semifinalen allt kan hända .... Vi utvecklas i rätt riktning och vi vet att vi har en säker grupp om vi spelar så vi vet att vi kan . "

No comments:

Post a Comment